Skip to main content

 

logo

 

logo

Contact

Primary tabs

logo Δημιουργήστε μια δημοσίευση

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Χαρούμενος

Χαρούμενος

20/11/2020

Στη νέα προγραμματική περίοδο πρέπει να προβλεφθούν χρήματα για αποκατάσταση Ιερών Ναών, οι οποίοι αποτελούν βασικά στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος και χαρακτηρίζουν τον δημόσιο χώρο. Πολλοί μάλιστα από αυτούς, είναι Μνημεία, ή κτήρια ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία έχουν αυξημένο κόστος αποκατάστασης. Επισημαίνεται, ότι οι Ιεροί Ναοί είναι ΝΠΔΔ

19/11/2020

Για τη Χίο:
1) Νερό
Είναι τραγικό εν έτει 2020 να μην έχουμε πόσιμο νερό.
Βρείτε μια λύση επιτέλους!! Αφαλατώσεις; Γεωτρήσεις; Φράγματα; Δεν έχει σημασία αρκεί να πιούμε νερό.

2) Θέσεις στάθμευσης στο κέντρο
Ένα υπόγειο παρκιγκ στο κέντρο θα ήταν σωτήριο.

3) Ενέργεια
Μέχρι πότε θα αναπνέουμε το μαζούτ της ΔΕΗ; ΑΠΕ τώρα

Σκεπτικός

Σκεπτικός

12/11/2020

Στην πόλη της Χίου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης. Οι αναπλάσεις που καλώς έχουν γίνει έχουν μειώσει την πρόσβαση των αυτοκινήτων στο κέντρο με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η πίεση στις γειτονικές περιοχές κατοικίας. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να ενισχυθεί η δημιουργία parking Γενικά. Στις αυλές των σπιτιών, σε οικόπεδα δημόσια και ιδιωτικά.

08/11/2020

Χίος: Χρειαζόμαστε καλής ποιότητας πόσιμο νερό. Τώρα είτε παίρνουμε από πηγές (όπως η γιαγια μου το 1950) είτε αγοράζουμε 6-αδες γεμίζοντας το σύμπαν πλαστικό.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και του ιστορικού κέντρου θα αυξησει την ελκυστικότητα της πόλης.
Το ίδιο και οποιαδήποτε πράσινη/έξυπνη παρέμβαση (πχ δενδροφυτεύσεις, προσεκτικές πεζοδρομήσεις).

08/11/2020

Χρειαζόμαστε καλής ποιότητας πόσιμο νερό. Τώρα είτε παίρνουμε από πηγές (όπως η γιαγια μου το 1950) είτε αγοράζουμε 6-αδες γεμίζοντας το σύμπαν πλαστικό.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και του ιστορικού κέντρου θα αυξησει την ελκυστικότητα της πόλης.
Το ίδιο και οποιαδήποτε πράσινη/έξυπνη παρέμβαση (πχ δενδροφυτεύσεις, προσεκτικές πεζοδρομήσεις).

04/11/2020

ο ενοριακός ναός αγ. γεωργίου φρουρίου χίου είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο και χρήζει επισκευής και συντήρησης της εξωτερικής τοιχοποιίας και του καμπαναριού, ένα έργο που ξεπερνά τις δυνατότητες του εκκλησιαστικού συμβουλίου αναγκαίος και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντα χώρου.

02/11/2020

Ο βιολογικός καθαρισμός ,έχω δίπλα ακριβώς κτήμα,ενώ έχει τελειώσει δεν λειτουργεί!!!
Νομίζω πως άμεσα πρέπει να λειτουργήσει και για την προστασία του σπουδαίου ΚΟΛΠΟΥ ΓΕΡΑΣ!!

01/11/2020

2) Πιστεύω πως πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα και ατυχήματα ,θα λυθούν ,αν γίνει περιφερειακός δρόμος στα χωριά της ΓΕΡΑΣ!!!!!

01/11/2020

1) Ένα μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της ΕΥΡΙΑΚΗΣ,είναι οι συχνές πλημμύρες που προέρχονται από τους ποταμούς που κατεβαίνουν από χωριά της ΓΕΡΑΣ.
Αν δεν θέλουμε να έχουμε τεράστιες ζημιές περιουσιών,χρειάζονται άμεσα αντιπλημμυρικά έργα!!!

Λυπημένος

Λυπημένος

29/10/2020

ΠΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ , ΚΟΥΝΙΕΣ ΧΟΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑ ΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!!!!

Σκεπτικός

Σκεπτικός

27/10/2020

Στην εποχή της πληροφορικής και των πολλαπλών εφαρμογών, οι επιχειρήσεις προωθούν την δράση τους διαδικτυακά και διαφημίζουν τα προιόντα τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κόστος πολλές φορές υψηλό, ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να υπάρχει στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίο πρόσκληση για ενίσχυση αυτής της δράσης?

Θυμωμένος

Θυμωμένος

16/10/2020

Επιχειρηματικότητα και σύγχρονες δράσεις για εξωστρέφεια χρειαζόμαστε . Φτιάξτε ενα Περιφερειακό Ο.Π.Ε. γιατι μόνοι μσς δεν μπορούμε να συμμμετεχουμε σε μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές και συναντήσεις

Σκεπτικός

Σκεπτικός

15/10/2020

Στηρίξτε τις επιχειρήσεις να μην κλείσουμε. Προγράμματα οπως αυτα της λειτουργίας των επιχειρήσεων ειναι πολυ σωστά

14/10/2020

Να γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα σύμφωνα με έναν συνολικότερο σχεδιασμό

Λυπημένος

Λυπημένος

14/10/2020

Εύγλωττος ο τίτλος τοπικής εφημερίδας: «Προσεύχονται να μην βρέξει για να μην αποκλειστούν». Στις «Χαλατσές» Γέρας αναφερόταν. Η ίδια, δυστυχώς, κατάσταση και στους γειτονικούς οικισμούς: «Απιδιάς Λάκκος» και Ευρειακή»!
Πριν από δυο χρόνια πληροφορηθήκαμε ότι «Θα ανατεθεί εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας».
Και το ερώτημά μας: Ανατέθηκε;

Θυμωμένος

Θυμωμένος

13/10/2020

Λέτε για ΕΣΠΑ και ανάπτυξη και σημερα 13 Οκτώβρη το λιμάνι της Μυτιλήνης ειναι γεμάτο λύματα και βρωμάει για να θυμίζει σε όλους μας οτι κανείς δεν σέβεται κανέναν σε τούτη την πόλη.

11/10/2020

ΠΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ-ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Χαρούμενος

Χαρούμενος

10/10/2020

Δημιουργήστε χερσαίες λιμενικές υποδομές στην μυρινα μιας που αυξάνεται συνέχεια ο τουρισμός μας

09/10/2020

Στους Φούρνους Κορσεών,δεν υπάρχουν προστατευτικά στους δρόμους... Θα θέσω μια ερώτηση: «Δηλαδή περιμένουν να σκοτωθεί κάποιος-α για να φτιαχτούν οι δρόμοι;» Το καλοκαίρι για να πάει κόσμος σε beach bar του νησιού περνάει από έναν δρόμο με γκρεμό,ένα παιδί είχε πέσει αλλά δεν σκοτώθηκε για καλή του τύχει... Ευχαριστώ

09/10/2020

Ως απλός κάτοικος των Φούρνων Κορσεών παρατηρώ ότι υπάρχουν πολλαπλά προβλήματα στο νησί μας και από πλευράς Δημαρχείο αλλά και από τους ίδιους του κατοίκους... Μείζον θέμα στη παρούσα φάση είναι οι αφτιαχτοι δρόμοι που οδηγούν σε παραλίες και πηγαίνοντας εκεί συναντάς λακούβες και πέτρες που έχουν πέσει από βουνά. Επίσης, ανυπαρξία προστατευτικών...

06/10/2020

Η νότια παράκαμψη της Μυτιλήνης περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας?
Μπορεί να προωθηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των υπολοίπων νησιών του ΒΑ Αιγαίου (κατά το πρότυπο της Λήμνου) με τη Β. Ελλάδα και τις Κυκλάδες?

06/10/2020

1.Τι γίνεται με τα αντιπλημμυρικά έργα του δρόμου Ευρειακής-Περάματος? Γιατί όχι μέχρι Μάρμαρο?
2.Υπάρχει προβλέψει για δρόμο που θα παρακάμπτει Παλαιόκηπα, Πλακάδο, Παπάδο. Έχει πρόθεση η Περιφέρεια να δρομολογήσει το έργο?
3 Να γίνει η σύνδεση Πλωμαρίου-Βατερών, μέσω Μελίντας και Γέρας-Ευεργέτουλα-Αγιάσου.

Θυμωμένος

Θυμωμένος

05/10/2020

Τα Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου που είναι διατηρητέα, να διατηρηθούν επιτέλους. Εξωτερικές τουαλέτες άθλιες χωρίς θέρμανση σε ένα χώρο που γεμίζει αράχνες. Παράθυρα που στάζουν νερά όποτε βρέχει και τα περισσότερα είναι καρφωμένα γιατί τα ανοίγει ο αέρας. Κουφώματα χάλια. Γήπεδα με σκουριασμένες μπασκέτες και επικίνδυνα συρματοπλέγματα και πολλά άλλα.

Σκεπτικός

Σκεπτικός

04/10/2020

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου να ολοκληρώσει την μελέτη για την αξιοποίηση των ιαματικών θερμών πηγών στο Ποτάμι Καρλοβάσου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να το εντάξει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.